İnsan Görünümlü Yaratıklar



İnsanlar diyorduk en son. Evet insanlar gerçekten çok kötüler. Yüzde doksanbeş’i kötü yüzde beş’i iyiyse o yüzde beşlik kısım imkanı yok bize denk gelmez. Ama bizde de hata var nerde değer bilmez, karaktersiz, üçkağıtçı insan varsa gidip onu buluyoruz. Özellikle ben paratoner gibi ya onları kendime çekiyorum ya da tıpış tıpış kendi ayağımla gidiyorum.

İnsan olmak zannedildiği kadar zor değil aslında bakın diyelim ki zor geliyor insan olamıyorsunuz o zaman birazcık insanmış gibi taklit yapın. Lütfen önemle rica ediyorum! 

Karşısındaki insanı üzmek bu insan görünümlü yaratıklara o kadar basit geliyor ki… hatırlatmak isterim o üzdüğünüz insanlar bakın üzerine basarak insanlar diyorum kalp taşıyor sizin gibi taş değil. O kalbi kırmaya, tüketmeye hiçbir şekilde hakkınız yok. 

En basitinden bir örnek vereyim bir defa arkadaşımla bir cafede oturuyoruz sohbet ederken birden bağırma seslerini duyduk ve sonra anladığımıza göre garson müşterinin önünden içeceği bitti diye  bardağını almış. Saçmalığa bakar mısınız o insan orada işini yapıyor ve onun işi boşalan bardak tabakları almak yerine dolu olanı istediğiniz taktirde bırakmak… Bu yapılan insanlığa sığar mı sizce bir söyleyin? Senin orada çalışan garsondan veya herhangi bir insandan ne üstünlüğün var yani en fazla maddi yönden sıkıntı çekmiyorsundur ama bu sana üstünlük taslayıp insanları ezmek, üzmek hakkını kesinlikle vermiyor. O insan işinden olmamak için sana cevap verememiş olabilir ama beşeri adalet şaşsa bile ilahi adalet şaşmaz elbet bir gün senin de aşağılanacağın yerler gelir… 

Artık bir silkinip kendinize gelin lütfen. Bu kadar acımasız, taş kalpli olmayın. İnsanları aşağılamak isterken aslında sizin ne kadar aşağılık bir duruma düştüğünüzü fark edin. Benim ne kadar ağır sözler söylediğimi iddia edeceksiniz muhtemelen ama birilerinin size gerçekleri söylemesi, göstermesi lazım. Ve şunu unutmayın maalesef gerçekler acıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Az ve Öz Konuşma

Aile İçinde Kız-Erkek Çocuk Ayrımı

Eğitimde Okulun Önemi